Vrijwilligers staan ook in augustus klaar bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.
Vrijwilligers staan ook in augustus klaar bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

Informatiepunt Digitale Overheid gaat door in de zomervakantie

Algemeen

NIJVERDAL - Ook in de maand augustus kan iedereen met alle vragen over de (digitale) overheid terecht tijdens het wekelijkse Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). 

De medewerkers zitten klaar om vragen over het werken met de digitale overheid te beantwoorden op de dinsdagen 1, 8, 15, 22 en 29 augustus tussen 10.00 en 12.00 uur. Denk daarbij aan onderwerpen als zorg, werk of uitkering, AOW en pensioen, boetes, ID-kaart en paspoort, studiefinanciering en nog veel meer.

De (digitale) overheid

Tegenwoordig gebeurt steeds meer regelwerk met de overheid via de computer en het internet. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van zorgtoeslag, het zoeken naar werk, het verlengen van een rijbewijs, het betalen van verkeersboetes of het maken van een afspraak bij de gemeente. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat mensen met een computer kunnen omgaan en een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig, maar zodra zij eenmaal weten hoe het werkt op de computer, is het misschien minder moeilijk dan dat het lijkt. 

Ondersteuning

Hulp nodig bij het regelen van zaken via de computer/internet? Graag beter leren omgaan met de websites van de overheid? Breng dan een bezoek aan het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) op een van de bovenstaande data in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Hier luisteren zij naar alle vragen en wordt er met de bezoekers meegedacht. Zij verstrekken directe informatie waarmee de bezoekers verder kunnen of kunnen doorverwijzen naar de juiste instanties.

Iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen mensen vrijblijvend binnenlopen bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek en de hulp die zij bieden is gratis. Meer informatie op internet is te vinden via www.informatiepuntdigitaleoverheid.nl of via www.zinin.com.

Afbeelding
Duurzaam Trappen en Fairtrade Happen 7 uur geleden
Joep Wagenmans van VV Hellendoorn maakte de openingstreffer. (Foto: Wim Beunk)
Overtuigende winst VV Hellendoorn tegen SVVN 11 uur geleden
Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
Nacht van Nijverdal bruist in centrum POLL 13 uur geleden
Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders 15 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 17 uur geleden
Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 8 mei, 19:52
Afbeelding
Het einde is in zicht 8 mei, 12:45
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 8 mei, 07:59