90-jarig Looft den Heer voert The Crucifixion uit

Algemeen

Hellendoorn - In 1887 componeerde Sir John Stainer ‘The Crucifixion’. Het stuk is een muzikale meditatie over het lijden van Jezus. Het wordt dit jaar op woensdag 17 april, enkele dagen voor Pasen, uitgevoerd door Chr. Gem. Zangvereniging Looft den Heer uit Hellendoorn. Het koor bestaat dit jaar 90 jaar en heeft dit passiestuk al 30 keer gezongen, het is een traditie geworden. The Crucifixion is geschreven voor tenor- en bassoli, koor (sopraan, alt, tenor, bas) en orgel. De uitvoering vindt plaats in de protestantse kerk te Hellendoorn, aanvang 20.00 uur (19.30 uur deuren open). Kaarten kunnen worden gekocht bij leden van het koor en bij Primera Hofman voor 10 euro per stuk voor volwassenen, jongeren tot 18 jaar hebben gratis entree.

Eerste uitvoering
Dit is de eerste uitvoering die voor dit jubileumjaar op het programma staat. De solisten die meewerken aan dit passieconcert zijn: bas Matthijs Mesdag, tenor Arco Mandemaker en organist Louis ten Vregelaar. De dirigent van het koor, Gerrit Hoekstra, heeft de algehele leiding. Tijdens de paasdiensten werkt het koor mee aan de eerste dienst in de protestantse kerk Hellendoorn en daarna tijdens de paasdienst in Kronnenzommer. In mei is er voor de leden een verrassingstocht gepland.

Afbeelding
Gedicht: Dauwtrap'n 5 uur geleden
Afbeelding
De Week van de Stenen Winkel: Bos Bedden is lokaal betrokken 10 uur geleden
In de film 'Back to Black' wordt haar levensverhaal verteld vanuit haar eigen perspectief, waarbij regisseur Sam Taylor-Johnson haar eigen woorden als leidraad nam.
Film 'Back to Black' over Amy Winehouse te zien bij ZINema 10 mei, 20:08
Afbeelding
Gezellige braderie in centrum FOTO'S 10 mei, 18:53
Ilona pakt de producten altijd netjes in, maar zal hier in de week van de stenen winkel extra aandacht aanbesteden.
'Hebben een mooie actie met z'n allen' 10 mei, 18:04
Afbeelding
Column: Te goed 10 mei, 11:53
Afbeelding
Duurzaam Trappen en Fairtrade Happen 9 mei, 17:41
Joep Wagenmans van VV Hellendoorn maakte de openingstreffer. (Foto: Wim Beunk)
Overtuigende winst VV Hellendoorn tegen SVVN 9 mei, 13:43