Na een druk op de knop van voorzitter Eddy Muis en burgemeester Jorrit Eijbersen openden zich de vensters (rechts) en werd de vlag met het nieuwe logo gehesen.
Na een druk op de knop van voorzitter Eddy Muis en burgemeester Jorrit Eijbersen openden zich de vensters (rechts) en werd de vlag met het nieuwe logo gehesen. Foto: A. van Ipenburg

‘Historische Kring gaat wel heel efficiënt te werk’

Algemeen

NIJVERDAL - Met een mooi programma opende de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal (HKHN) afgelopen zaterdag ‘hun’ historisch Centrum d’Oale Pastorie.

Genodigden verzamelden zich aan het begin van de middag in de St. Antonius van Paduakerk, waar ze, naast diverse toespraken alvast een voorproefje kregen van de beelden die de eerste expositie vormen. Plekken die Dinand Webbink zo treffend beschrijft in zijn boek ‘Hellendoorn van A tot Z’.

Burgemeester Jorrit Eijbersen, die de officiële openingshandeling mag verrichten, complimenteert de HKHN met zijn efficiënte werkwijze. “Zij vieren immers niet alleen de opening van dit prachtige historische centrum, maar ook hun dertig jaar bestaan en de vijfentwintigste verjaardag van ‘Uutgeverieje ‘n Boaken’,” zegt hij, nadat hij een eerste exemplaar van het boek in ontvangst heeft genomen.

Het gezelschap begeeft zich naar buiten, waar zij met een bubbeltje in de hand getuige zijn van de officiële opening. Met een druk op de knop openden voorzitter Eddy Muis en de burgemeester samen de ‘vensters naar het verleden’, waarna iedereen binnen een kijkje kon nemen. Later die middag werden de leden net zo feestelijk onthaald.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11