Maaike Weevers en haar zus druk bezig met het schilderen van 150 happy Stones.
Maaike Weevers en haar zus druk bezig met het schilderen van 150 happy Stones.

Zoek de Happy Stones van 79 jaar bevrijding in dorp Hellendoorn

Nieuws

HELLENDOORN - Vanaf vrijdag 22 maart tot en met maandag 15 april zullen er in het dorp Hellendoorn meer dan 150 Happy Stones worden verstopt. Aan de inwoners de taak om deze Happy Stones te vinden.

Een ‘Happy Stone’ is een beschilderde steen, die door mensen worden achtergelaten op bijzondere plekken. Ware kunstwerken, en ook kindertekeningen, worden op de stenen geschilderd. Het is een activiteit voor jong en oud. Mensen die een steen vinden mogen de steen houden of weer ergens anders neerleggen voor andere personen. Op de voorkant van de steen staat het kunstwerk en op de achterkant staat de naam van groep die hem heeft gemaakt. Het is een wereldwijd fenomeen, en ook al enkele jaren een activiteit in Hellendoorn. De stenen die gebruikt worden zijn gevonden op een paar kilometer afstand verwijderd van het strand Utah Beach. Hier begon de bevrijding van de Amerikanen en de Canadezen, een bijzonder souvenir dus. 

In het kader van 79 jaar bevrijding heeft de organisatie 150 stenen laten schilderen. Alle stenen hebben te maken met de bevrijding of het rood/wit/blauw van de Nederlandse vlag. Deze stenen worden in de loop van 22 maart tot en met 15 april op verschillende dagen over het dorp Hellendoorn verspreid. De stenen van deze actie zijn te herkennen doordat er ‘Kei Heldern Vrij’ op de achterkant staat. Elke dag wordt er een hint geplaatst op de Facebook-pagina waar een steen te vinden is. Een steen gevonden? Maak dan een foto en plaats hem op de pagina. Uit de aangemelde stenen worden er drie uitgekozen die in aanmerking komen voor een prijs. De gevonden stenen kunnen tot en met 23 april worden aangemeld.

De stenen kunnen gemeld worden op de Facebook van Kei Heldern Vrij. 

facebook.com/groups/470357077972236

Afbeelding
Afbeelding
Naar buiten in de meivakantie 5 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 6 uur geleden
Afbeelding
Lezing 'Van spintol tot spinnewiel' 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Een rare vraag? 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute 16 uur geleden
René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 26 apr, 19:39
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 26 apr, 18:01
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 26 apr, 16:18