Afbeelding

Looft den Heer Hellendoorn geeft passieconcert

Uitgaan

HELLENDOORN - Looft den Heer Hellendoorn geeft ook dit jaar weer een passieconcert op de woensdag voor Pasen in de Protestantse kerk in Hellendoorn. Het concert begint op 27 maart om 20.00 uur.

In tegenstelling tot vorige passieconcerten is er dit jaar geen volledige passie, maar een vorm zoals met Lessons & Carols. 

Deze keer wordt er geen volledige passie uitgevoerd maar is er een vorm gekozen zoals met Lessons & Carols. Na elk stukje schriftlezing zingt Looft den Heer een passend koraal uit The Crucifixion van John Stainer en Les sept Paroles du Christ en Croix van César Franck gezongen, aangevuld met mooie Engelse hymnes van Stainer. 

Het koor zingt samen met sopraankoor ‘In Laetitia’, Louis ten Vregelaar begeleidt het koor op het orgel en ds. Wassenaar verzorgt de lezingen. Gerrit Hoekstra heeft de algehele leiding van het passieconcert. Door zijn keuze van lezingen, koralen en hymnes is het een gevarieerd programma geworden. Een programma waarin het lijden en de dood van Jezus Christus centraal staan. Het publiek wordt volgens de organisatie meegenomen op een spirituele reis ter voorbereiding op Pasen.

Iedereen is van harte welkom op 27 maart vanaf 19.30 uur in ’n Oalen Griezen. Kaartjes voor dit concert kosten 10 euro en zijn te koop bij de koorleden, Primera Hofman en voor aanvang van het concert in de kerk.

Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 55 minuten geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 4 uur geleden
De Junior Rangers gaan zaterdag 4 mei aan de slag met het maken van een waterdichte slaapplek, zonder meegenomen materialen.
Kom ook bushcraften met de Junior Rangers! 10 uur geleden
Afbeelding
Naar buiten in de meivakantie 22 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' gisteren
Afbeelding
Lezing 'Van spintol tot spinnewiel' 27 apr, 13:59
Afbeelding
Column: Een rare vraag? 27 apr, 11:53
Afbeelding
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute 27 apr, 08:30